Dette er hjemmesiden til Utleira Idrettslag. Her finner du informasjon om våre aktiviteter - alt fra beskjeder om treninger, cup'er og turneringer - til oversikt over treningstider, trenere og deltagere.

tirsdag 19. oktober 2010

Byavisa om sammenhengen mellom boligbygging og vårt prosjekt

I dagens Byavis er det en god artikkel som viser hvordan det er mulig å få til mer med samarbeid enn hver for seg. Her er lenke til artikkelen: http://www.byavisa.no/byavisa/artikler.php?artid=4560&temaid=1

For den som ikke husker hele bakgrunnen: I 2008 ble det vedtatt at av hensyn til barn og unge skal det ikke bygges ut flere boliger i bydelen før idrettsanlegg er på plass. Siden den gang har nye utbyggingsprosjekter vært på vent. Utbyggingen som i det siste har foregått på Utleir Østre var godkjent før vedtaket i 2008 og derfor ikke berørt av vedtaket.

Tomset Utvikling har ikke tid til å vente på at kommunen har råd til å bygge en flerbrukshall. For å komme i gang med sitt utbyggingsprosjekt på Tomset er utbygger nødt til å akseptere å bidra med en kompensasjon. Nå gjelder det å finne gode løsninger sammen - løsninger som bidrar maksimalt til å få fortgang i utbyggingen av idrettspark og flerbrukshall. Å legge noen kroner på bordet til tomtekjøp er trolig den dårligste av alle løsninger på denne utfordringen.